Brieven

Commentaar Provinciale Statenverkiezingen 2019: “Het lukt mij niet om geschokt te zijn over de verkiezingsuitslag.”

 

Lieve mensen, 

Ik oefen het al sinds gisteren. Eerst voor mijn telefoonscherm, daarna voor de spiegel. Het lukte niet. Dus ben ik vanochtend extra vroeg opgestaan om te oefenen met mijn witte buurvrouw, die het wel lukt, maar het lukte mij echt niet. Wat ik ook probeer, het lukt me gewoon niet. Nou laat ik het maar opbiechten: Het lukt mij niet om geschokt te zijn over de verkiezingsuitslag. 

Want o, wat zijn we ineens in shock over de richting die ons land op gaat:

Nadat het OM in februari beweerde dat iemand uitmaken voor ’k*nkern*g*rin’, ’k*nkerzwarte’ en ’k*nkeraap’ geen discriminatie is, omdat het gericht is aan een individu en niet aan een groep. 

Nadat een maand geleden Sylvana Simons, een zwarte vrouw in de Amsterdamse raad, van de hele raad in Amsterdam, moest gaan zitten en nederig moest doen. Omdat haar houding men niet beviel. 

Nadat Forum en Baudet rassentheorie openlijk verheerlijkten? En Baudet de rassentheorie (dat zwarte mensen van nature minder slim zijn dan witte mensen) een wetenschappelijke discussie noemde? En in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen zei te vrezen voor een “homeopathische verdunning” van de ‘blanke’ Nederlandse bevolking (door aanwezigheid van ‘buitenlanders’). In december 2015 zei hij nog dat hij wil dat Europa dominant blank en cultureel blijft zoals het is.

Nadat Wilders al jaren een pleidooi houdt om moslims en zwarte Nederlanders, met name Caribische Nederlanders, openlijk te discrimineren en hun paspoort en nederlanderschap ter discussie stelt? Wilders zijn haatpropaganda tegen moslims via de NPO primetime onze huiskamers inslingerde, op een tijdstip dat ook argeloze kinderen ermee geconfronteerd kunnen worden en ik aan mijn kroost moest uitleggen waarom hun moslimvriendinnetjes en vriendjes met zoveel haat moeten opgroeien.

Nadat Ajax-supporters in 2016 tijdens Ajax- Feyenoord een pop van keeper Kenneth Vermeer in het stadium hadden opgehangen. Strange fruit, ain’t it?

Nadat de Telegraaf en het Nederlandse FoxNews WNL zwarte activisten openlijk framen als terroristen die ‘ons witte land’ komen bevuilen met hun ‘radicale agenda’. Zonder enig bewijs. En ermee wegkomen, wanneer het geweld uitlokt tegen ons in verschillende steden. 

Nadat het interview van Eva Jinek met Wilders, de enige keer dat ze hem interviewde, over zijn liefde voor katten ging. Dat hij met haat en polarisatie een carrière heeft gemaakt bleef buiten beschouwing. Heel veel smiles. Maar toen Eva Farid Azarkan van DENK interviewde, toen kon ze weer de interviewer uithangen. De verschillen kon niet groter. Een islamofoob, een xenofoob en een volksmenner knuffelen en een partij die er iets tegen probeert te doen in de beklaagdenbank plaatsen. En daarna ook nog daarvoor een prijs in ontvangst mogen nemen, namelijk de Sonja Barend Award voor het beste interview van het afgelopen televisieseizoen. Haat is zo mainstream: als je het toestaat, word je beloond. Gatver! 

Nadat in het slotdebat van de provinciale verkiezingen 2019 op nationale tv men ging debatteren over of de Islam thuishoort bij Nederland of niet, (lees goed) of moslims hier thuis horen of niet. 

Nadat in Urk geradicaliseerde witte jongeren een huis binnen stormden en een moslimgezin aanvielen, omdat ze aan de ‘allochtonen’ even gingen laten zien wie hier de baas is. En de media de woorden radicalisering of moslimhaat nauwelijks uit hun strot kregen. 

Nadat de VVD een aangepast Nederlands paspoort bepleitte voor inwoners van Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Aan de buitenkant van de pas moest duidelijk worden, bijvoorbeeld door de kleur van de kaft, uit welk land binnen het Koninkrijk de bezitter afkomstig is. Het initiatief moest kansarme Antillianen (lees kansarme Nederlanders) uit Nederland weren.

Nadat de afgelopen 4 jaar alle politici die zich structureel racistisch uitlaten, xenofobisch gedragen, polariseren en zich niets aantrekken van de zogenaamde Nederlandse-Christelijk-Joodse normen en waarden, zich met trots de ‘Politicus van het jaar’ mochten noemen: 

Winnaar 2015 en 2016, Geert Wilders, PVV

“Iedere niet-westerse allochtoon moet een assimilatiecontract tekenen. Daarin staat precies wat je wel en niet mag doen. Als je daar niet aan voldoet, moet je het land verlaten.”Geert Wilders, Volkskrant 7 oktober 2006 

Winnaar 2017, Thierry Baudet, FvD

“Het allerbeste zou zijn als wij absolute heersers zijn. (…) We moeten minder universalistisch zijn. We moeten het idee loslaten dat alle mensen helemaal hetzelfde zijn. (…) Vroeger was de hele wereld van ons. We moeten ons laatste stukje grandeur, de Antillen, niet opgeven.” Thierry Baudet op partijbijeenkomst, 3 november 2017

Winnaar 2018, Klaas Dijkhoff, VVD 

“Wie in een probleemwijk de wet overtreedt, moet twee keer zo lang de cel in als iemand die in een andere wijk hetzelfde vergrijp begaat.” VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff. September 2018

Sorry, maar ik kan niet geschokt zijn, en u zou het evenmin moeten zijn. Als u een beetje heeft opgelet, als de veiligheid en het welzijn van niet witte Nederlanders u evenzeer aan het hart gaat als de uwe. De continue moslimhaat en haat in het algemeen zou u wakker geschud moeten hebben voor vandaag, het toegenomen geweld tegen vreedzame demonstranten die een ‘Feest voor alle kinderen’ bepleiten zou u op deze dag hebben moeten voorbereiden: dat dit land onwel wordt van alles dat enigszins naar gelijkwaardigheid riekt en verantwoordelijkheid met zich meebrengt. 

We riepen ‘Weg met racisten in de raad’, je vond het een te harde slogan. Hardere acties kwamen tegen opkomende fascisten, je vond dat we ons moesten schamen. Je deed niets, want het was niet zo erg. En nu ben je in schok. Nee, rot op met je verontwaardiging en in scène gezette schok. 

En kom niet aanzetten met excuses: dat het gaat om de ‘onderklasse’ en ongeletterden die niet wisten wat ze deden. Iedereen die heeft gestemd op PVV en FvD wist heel goed op wie zij gingen stemmen. Daarom hebben ze gestemd en daarom had men in Brabant geen programma van het FvD nodig om te stemmen. Het programma lees je online, in interviews, in pamfletten, in talkshows, tijdens debatten in de Tweede Kamer, in de Telegraaf, in lesmateriaal over de Gouden Eeuw, in andere partijprogramma’s. Hun programma lag op straat, openlijk, niet te missen en in niet mis te verstane woorden: wij willen terug naar de VOC tijden, toen wij met onze wapens andere volkoren hielpen uitroeien, ontheemden en tot slaaf maakten. In de overwinningsspeech van Baudet op nationale tv zette hij kracht bij dit verlangen van een grote groep in het land met o.a. de volgende woorden:

“En zo staan we hier vanavond. Te elfder ure, letterlijk. Te midden van de brokstukken van wat ooit de grootste en mooiste beschaving was die de wereld ooit heeft gekend. Een beschaving die alle uithoeken van de wereld bestreek, die vol zelfvertrouwen was, en die de mooiste architectuur, de mooiste muziek en de mooiste schilderkunst heeft voortgebracht die ooit onder de sterrenhemel heeft bestaan. Ons land maakt onderdeel uit van die beschavingsfamilie. Maar net als al die andere landen van onze boreale wereld, worden we kapotgemaakt door de mensen die ons juist zouden moeten beschermen.”

 

De meerderheid in dit land zijn vreedzame mensen. De meerderheid ziet geen kleur en behandelt iedereen gelijk. De meerderheid neemt publiekelijk afstand van racisme, xenofobie en een mogelijke ‘boreale’ wereld. De meerderheid staat ferm voor normen en waarden. De meerderheid is begaan met hun medemens, de natuur, het onderwijs, de toekomst van onze prachtige kinderen en dit land. En toch wint deze grote meerderheid de laatste 10 jaar geen verkiezingen. Wie stemt op racisten, xenofoben en haatzaaiers? Aliens?

Voor informatie en boekingen:

Info@bureauvandam.nl 

Bureau Van Dam

Kijk ook eens op:

www.nederlandwordtbeter.nl

Bureau Van Dam

Jerry Afriyie 2021 ©